Novosti

02/11/2021

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić upoznao se s projektima udruge BPW Pula

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić prošli je tjedan primio članice Izvršnog odbora BPW Pula povodom dvadesete obljetnice djelovanja ove  udruge poslovnih žena  u Hrvatskoj. Na međunarodnoj razini BPW International je osnovan pri Ligi Naroda 1931.godine, te kasnije nastavio djelovanje pri Ujedinjenim Nacijama.

Predsjednica BPW Pula dr.sc. Alida Perkov zajedno sa članicama Izvršnog odbora  predstavila je djelovanje BPW kroz projekte:  lobiranje za kupnju proizvoda i usluga poduzetnica Lobbying for shopping, aktivno sudjelovanje BPW Pula u Podunavskoj i Jadransko Jonskoj Euroregiji BPW Danube net i BPW AdrionNet.

Kao odgovor na pandemiju BPW Pula pokrenuo je Web katalog poduzetnica, a upravo je pri završetku izrada promotivnog filma o poduzetnicama.   Tri članice: Edita Dolfini , Tiziana Paris i Alida Perkov izabrane su u najviše međunarodna tijela BPW, što je za klub od dvjestotinjak poduzetnica veliko priznanje.

Predsjednica Perkov predložila je uključivanje BPW Pula u obilježavanje 40 obljetnice bratimljenja gradova Pula-Verona, obzirom na intenzivnu suradnju Pulskog i Veronskog kluba poduzetnica.  Naime,  BPW Pula i BPW FIDAPA Verona San Bonifacio  već duže vrijeme planiraju zajedničke projekte u kulturi, turizmu i gospodarstvu.

Gradonačelnik Zoričić pohvalio je kontinuirano 20 godišnje djelovanje BPW, te najavio da će aktivno podržati  projekte, kao i uključivanje BPW Pula u gospodarske događaje koje organizira Grad Pula,  sukladno primjerima dobre prakse u drugim zemljama.