Novosti

08/11/2021

Pula bila domaćin Europskog muškog klupskog kupa u boćanju

Talijani i Francuzi izborili finale Kupa europskih prvaka

 

U boćarskoj dvorani SRC Veruda Uljanik ovog vikenda iskazana je preciznost, fokus, istreniranost i borbenost boćara, svih redom vrhunskih sportaša. Pula, koja teži ojačati sportsku kulturu i infrastrukturu, bila je domaćin Europskog muškog klupskog kupa u boćanju.

Prvi dan, u jutarnjim satima, snage su odmjerili hrvatski Boćarski klub Biston iz Baške Vode i francuski Boćarski klub St Vulbas, a popodne Boćarski klub Pula i  Boćarski klub Gaglianico iz Italije. Pula je polufinalni susret krenula bez jedne od najjačih karika Petra Barliana, što je već u startu bio hendikep.

Francuzi i Talijani, u konačnici, bili su jači i izborili finale koje se odigralo u nedjelju,  a pobjedu  su odnijeli Francuzi i osvojili naslov europskog prvaka. Dodjeli medalja prisustvovao je i pulski gradonačelnik Filip Zoričić kojom prilikom je uputio čestitke pobjednicima i svim igračima.

Ovakva natjecanja dodatno promoviraju Pulu kao sportski grad koji će se u tom smjeru aktivno nastaviti razvijati kako bi se omogućilo svima da imaju adekvatne uvjete za bavljenje sportom - i momčadski sportovi i individualni.