Novosti

11/11/2021

Održana druga radionica za kuhinjsko osoblje u sklopu EU projekta „Đir po Puli“

U srijedu, 10. studenog 2021. godine održana je druga radionica za kuhinjsko osoblje u sklopu projekta "Đir po Puli". Radionici, koju je vodio chef David Skoko, prisustvovalo je ukupno 11 predstavnika kuhinjskog osoblja.

Skoko je polaznicima prezentirao jela sa smanjenim udjelom soli i pravilnu pripremu hrane. Kod same obrade tijekom radionice ukazano je na način kako najbolje iskoristi namirnicu da bude ukusna, koje začine koristiti, a da se smanji udio soli kod pripreme.

Tom je prigodom prezentirana i priprema juhe od mrkve i griza, tortilja s piletinom, povrćem, svježom salatom i umakom od jogurta s koprom i češnjakom. Sljedeće su bili pripremljeni riblji fileti zarolani i ispečeni u pećnici s kremastim keljom na bešamelu.

Grad Pula i Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije od rujna 2020. godine u partnerstvu provode projekt „Đir po Puli“ bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Projekt ima za cilj promicati zdrave navike kod djece predškolske i školske dobi, utjecati na svijest o zdravoj prehrani među stanovništvom uz praktične primjere te promicati tjelesnu aktivnost za građane. Rezultati projekta doprinose prevenciji razvoja kroničnih nezaraznih bolesti stanovništva kroz smanjenje unosa soli i povećanje tjelesne aktivnosti.

Sljedeća radionica  održat će se 17. studenog 2021. godine.