Novosti

12/11/2021

Delegacija veleposlanstva Albanije na prijemu kod gradonačelnika Zoričića

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić sa suradnicom, pročelnicom Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anjom Ademi, jučer je u Komunalnoj palači upriličio prijem za delegaciju veleposlanstva Albanije u sastavu veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. g. Riza Poda, ministrice savjetnice i zamjenice veleposlanika Republike Albanije u RH Alme Kasa, te  zastupnice u Saboru Republike Hrvatske Ermine Lekaj-Prljaskaj. 

Gradonačelnik je veleposlanika upoznao s bogatom poviješću Pule, njezinim specifičnostima te istaknuo da je Pula sjedište brojnih nacionalnih zajednica, među kojima se ističe i albanska. Pula je moderan i otvoren grad, grad suživota i tolerancije, što joj daje poseban identitet i omogućuje njegovanje prijateljstva i dobrih odnosa sa zemljama bližeg i daljeg okruženja, kazao je Zoričić.
Kroz konstruktivnu i kvalitetnu komunikaciju uočavaju se prilike za razmjenu iskustava i jačanje odnosa kojih u konačnici, korist i boljitak osjećaju građani, istaknuto je. U tom kontekstu nastavit će razvijati međusobna suradnja u svim segmentima od gospodarstva, kulture, obrazovanja, sporta i ostalih interesnih područja te svakako povezivanje građana gdje god se ukaže prilika za  zajedničku suradnju. 

Grad Pula je multikulturalna grad s razvijenom međunarodnom suradnjom, te se kroz zajedničke afinitete promiče kultura drugih gradova i krajeva, a kvalitetni prijateljski odnosi razvijaju i jačaju te osobitosti.