Novosti

12/11/2021

Uspješni triatlonci Tk Pula na prijemu kod gradonačelnika Zoričića

Rujansko Prvenstvo Hrvatske u štafetnom triatlonu i Prvenstvo Hrvatske u akvatlonu, supersprint i sprint trialonu na zagrebačkom Jarunu ispunilo je velika očekivanja natjecatelja iz Triatlon kluba Pula. Rezultati su bili zavidni. No i tijekom cijele godine triatlonci ostvaruju vrhunske rezultate kojom prigodom im je upriličen prijem kod gradonačelnika Zoričić.

„Čestitam Vam na uspjehu. Zaista Vam se divim jer znam koliko je potrebno odricanja za uspjeh u sportu, pogotovo u triatlonu koji je fizički izuzetno zahtjevan sport. Budite i dalje uporni i primjer drugima i pohvalite se svojim uspjesima jer time motivirate druge.“, kazao je gradonačelnik.

U moru izuzetnih rezultata, koji su svi za pohvalu, među najzapaženijima ove sezone ostvarili su:

·        Niko Matas : juniorski prvak Balkana, juniorski prvak Hrvatske

·        Milica Gojko : U13 prvakinja Hrvatske

·        Tia Dujković : drugo mjesto na U13 PH

·        Josip Maričić : U13 prvakinja Hrvatske

·        Andrea Dravec : drugo mjesto na U13 PH

Uz navedene sportaše današnjem prijemu nazočili su i njihovi klupski kolege, isto tako, velike nade pulskog sporta: Paula Petech-Zudicich, Dominic Šeperović i Katia Udovičić u pratnji trenera Branka Matića.

Mladi sportaši, koji naporno treniraju svaki dan, podijelili su svoja razmišljanja i viđenje o budućnosti u sportu i izazove s kojima se susreću, a koje će, nastavno na već  izgrađenu snažnu volju i disciplinu, zasigurno s lakoćom rješavati. Da će se njihovi talenti daleko čuti siguran je i trener Matić.

Triatlon klub Pula osnovan je 1993. godine, vodeći je natjecateljski i najbolje organizirani triatlon klub u Hrvatskoj. Od svog osnutka klub je osvojio brojne pojedinačne i klupske naslove u prvenstvima i kupu Hrvatske.

Svi rezultati postignuti su uz veliki napor natjecatelja i stručni rad u klubu. Nizanje uspjehe neupitno je, a nadaju se i povećanju   članova s mladim natjecateljima kao i odraslih rekreativaca. U cilju ostvarivanja navedenih planova te popularizacije sporta među mladima već se više godina u Klubu provodi Triatlon škola za djecu već od 5 godina starosti i koja broji preko 50 djece u svim uzrastima od početnika preko kadeta do juniora, te preko 20 odraslih rekreativaca raznih dobnih skupina. Inače, Triatlon klub Pula nudi usluge natjecateljskog triatlona, rekreativnog triatlona, triatlon sa posebnim potrebama i paratriatlon te školu triatlona.