Novosti

13/12/2021

U INK-u ovaj tjedan pogledajte glazbeno-scenski i dramski program

U srijedu, 15. prosinca u 20 sati

ROCK'N' PULA           

Pokrovitelj: Grad Pula

Rock'n'Pula predstavlja: od nastupa grupe Romby 15.12.1961. u INK,  do kraja desetljeća pulske rock romantike.

PRODUCENT: Damir BURIĆ

POKROVITELJ. Grad Pula

IZVOĐAČI: bend pod vodstvom Branka STERPINA

VODITELJI PROGRAMA: Ivan KRALJEVIĆ i Damir BURIĆ.

Bend će odsvirati pjesme koje je svirala grupa Romby.  U programu će sudjelovati  članovi bendova Romby, te članovi bendova   koji su obilježili 1960-te godine u Puli.

Program je  multimedijalan s dinamičnim izmjenama  razgovora s akterima, živom svirkom, video zapisima i prekrasnim crno bijelim fotografijama.

Trajanje: 90 minuta

 

U četvrtak, 16. prosinca u 20 sati

BILJEŽNICA ROBIJA K.           

Gostuje Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb

AUTOR: Viktor IVANČIĆ

REDATELJICA: Marina PEJNOVIĆ

IGRAJU: Josip BRAKUS, Linda BEGONJA, Filip DETELIĆ, Matija ŠAKORONJA, Željko KÖNIGSKNECHT/Dražen ČUČEK, Ana MARAS HARMANDER, Iva ŠIMIĆ  ŠAKORONJA

“Bilježnicu Robija K.” Viktora Ivančića, priznatog novinara i publicista, najpoznatijeg kao jednog od osnivača kultnoga satiričko-političkoga tjednika Feral Tribunea postavila je na scenu redateljica Marina Pejnović.

Podjednako je slavna i satirička kolumna pisana u formi dnevnika splitskoga dječaka Robija K., autorova alter-ega i bespoštednoga svjedoka nebrojenih apsurda hrvatske svakidašnjice, a ona će ovoga puta svoj ironijski odmak i začudnu dječju vizuru ostvariti na sceni poetski i tematski bliskoga satiričkoga kazališta.

Predstava “Bilježnica Robija K.” kazališna je igra koja nikad do kraja ne zakoračuje u kazališnu iluziju, ne dopuštajući gledateljima da zaborave na stvarnost koja ih maljem udara po glavi – od nacionalizma i nacionalističke mitomanije, domoljubnog odgoja u ozračju vala iseljavanja iz Hrvatske, upitnih državotvornih i katoličkih svetinja, potlačenih i tlačitelja, “naših” i “njihovih” pa sve do taloga prošlosti, ratova i različitih -izama. Robi K., kao promatrač, svjedok burnih vremena i neizbježni mali zafrkant, otvara nam vrata u duhovit i okrutan svijet koji je njegov koliko je i naš.

Trajanje: 80 min

 

U petak, 17. prosinca u 20 sati

ŠIŠMIŠ           

Opereta u produkciji  Opere b.b,  Zagreb

SKLADATELJ: Johann STRAUSS ml.

REDATELJICA: Branka CVITKOVIĆ

KOREOGRAF: Dinko BOGDANIĆ

IZVOĐAČI: Ronald BRAUS, Lidija HORVAT – DUNJKO, Dejan JAKOVLJEVIĆ, Blanka TKALČIĆ, Irma  DRAGIČEVIĆ, Davor LJUBIĆ, Siniša GALOVIĆ, Nela KATALENIĆ KLINAR, Branka CVITKOVIĆ, Zvončica VUCKOVIĆ

Komorni orkestar Opere b.b. pod vodstvom Marija Čopora

Grof Eisenstein bi večer želio provesti na gala plesu, ali mora se javiti u zatvor. Na ples bi i njegova sobarica, ali gazdarica ne želi ostati sama kod kuće. Kad Eisenstein odluči da će u zatvor tek nakon plesa, a k tome umjesto njega sprovedu gazdaričinog obožavatelja, to je tek početak događaja kojima će se za svoju slatku osvetu okoristiti prošle godine prevareni Šišmiš! Na kraju, kad sve opet bude na svome mjestu, svi će jednoglasno zaključiti da je za sve kriv – šampanjac.

Trajanje: 90 minuta