Novosti

27/01/2022

Grad Pula upozorava vozače na nepropisno parkiranje

U 10-ak pulskih ulica gradski prometni redari započeli su s upozoravanjem građana i vozača koji su nepropisno parkirali svoja vozila. Na nepropisno parkirana vozila stavljene su obavijesti budući da su parkirali protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Riječ je o ulicama:  Kumičićeva, Nobileova, Rimske centurijacije, Karlovačka, Vitezićeva, Mate Balote, Kovačićeva, Rovinjska, Scalierova, Teslina, Monvidalska, Bastijanova, Marulićeva i Vergerijeva.

„Mi smo već više puta najavljivali kako ćemo uvesti komunalni red u gradu. Naši prometni redari ovime nikoga nisu sankcionirali, nije riječ o kaznama, već obilaze ulice i na mjestima na kojima su nepropisno parkirani automobili stavljaju upozorenje. Ovime vozače želimo podsjetiti da nepropisno parkirana vozila ugrožavaju druge sudionike u prometu, omogućiti da nogostupima mogu prolaziti osobe u invalidskim kolicima i majke s dječjim kolicima te vozačima skrenuti pozornost na alternativne lokacije za parkiranje“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Prometni redari ovih su dana izdali 267 upozorenja nepropisno parkiranim vozačima.