Novosti

31/01/2022

Grad Pula i obrtnici zajedničkom suradnjom do boljitka života i rada u Puli

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić i suradnici prošli tjedan održali su sastanak s predstavnicima  Udruženja obrtnika Pule. 

Razgovaralo se o ključnim temama i izazovima s kojima se obrtnici susreću, uređenju prometa u gradu i dostave, revitalizaciji centra grada i drugo od značaj kako za obrtnike tako i za daljnji razvoj grada u korist građana. 

Po pitanju reguliranja dostave u starom gradu predstavnici Grada izložili su prijedloge vezane uz izradu nove odluke kojom bi se isto kvalitetnije reguliralo.  Tom prilikom željelo se čuti od samih poduzetnika s kojim se problemima susreću prilikom dostave, te koji su njihovi prijedlozi, a sve u cilju što kvalitetnijeg načina definiranja navedene problematike. Pored ostalog bilo je riječi o planovima uređenja prometa u samom centru grada, uređenju Giardina kao i inicijativama i mjerama za revitalizaciju centra grada. Posebno je pohvaljena inicijativa Grada vezana za programe Dođi u Grad i Advent koji su uvelike podigli programsku i sadržajnu ponudu za građane i goste.

Predstavnici Udruženja obrtnika u sastavu predsjednika Andija Vitasovića, članova Upravnog odbora Zlatka Deskara, Elide Cerovac-Bakiš, Marina Mahića, Zović Kristijana  i  Ester Jurinović - tajnice  Udruženja, iznijeli su svoje viđenje i probleme na koje nailaze obrtnici u svakodnevnom poslovanju, a vezano za rad trgovine, plaćanje zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada posebice za one zakupce koji  nemaju terasu te im je otežano poslovanje u vrijeme pandemije. 

Između ostalog, bilo je govora i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja Rive. 
U zaključku sastanka istaknuto je da će Grad razmotriti sve inicijative Udruženja obrtnika i odgovoriti na postavljena pitanja i prijedloge, te da će se i dalje nastaviti redovno održavati sastanci između Grada i Udruženja obrtnika u cilju iznošenja aktualnosti, novih ideja i inicijativa, konstruktivnog razgovora koji će osigurati da se pravovremeno poduzimaju odgovarajuće aktivnosti u cilju boljitka  rada obrtnika i općenito života građana grada Pule.