Novosti

31/01/2022

Započeli investicijski radovi u Društvenom centru Rojc

Započelo je najveće jednokratno ulaganje Grada Pule u objekt izgrađen davne 1870. godine kroz koji dnevno prođe između 500-700 članova udruga civilnog društva i posjetitelja.

Dana, 10. siječnja 2022. godine započeli su radovi na zamjeni elektroinstalacija u zajedničkim dijelovima zgrade Društvenog centra Rojc u Puli u vrijednosti 1.2 milijuna kuna koje izvodi ELEKTRA d.o.o. iz Labina, dok stručni nadzor provodi društvo s ograničenom odgovornošću SPI iz Medulina. Zamjenom elektroinstalacija objekt će dobiti novu modernu led rasvjetu u zajedničkim prostorijama, unutarnjem dvorištu kao i dijelu okoliša zgrade te će se predmetnim postići značajne uštede utroška električne energije. Radovi zamjene elektroinstalacija trajati će 90 dana.

Dana, 24. siječnja 2022. godine započeli su radovi na zamjeni stolarije u zajedničkim dijelovima zgrade DC ROJC u vrijednosti 1.760.919,18 kn sa PDV-om koju izvodi tvrtka X.O.A. GRADNJA d.o.o. iz Rijeke, dok stručni nadzor provodi AD ARHITEKTURA I DIZAJN d.o.o. iz Pule. Zamjena zajedničke stolarije bila je nužna iz razloga što je ista dotrajala i predstavlja opasnost za korisnike DC ROJC.
Radovi zamjene zajedničke stolarije trajati će 3 mjeseca.

Za radove su provedeni postupci javnog savjetovanja, javnih i jednostavnih nabava te su prema kriterijima odabrani gore navedeni izvođači i nazor radova.

Korisnici prostora u Društvenom centru Rojc pravovremeno su obaviješteni o započetim radovima, a terminski planovi ažurirat će se od strane izvođača te će biti dostavljeni korisnicima prostora kako bi nesmetano mogli obavljati aktivnosti u svojim prostorima.

Društveni centar Rojc ukupne je površine 16.739 m2, sa četiri etaže smještene na južnom djelu i pet na sjevernom međusobno povezane bočnim hodnicima. Različite udruge raspolažu svojim prostorom, a prema tipu korištenja prostora u Rojcu se nalaze produkcijski prostori (ateljei, glazbena i filmska studija, zanatske radionice), prostori za probe, sportsko-rekreacijski, uredski, prezentacijski, radioničko-konferencijski, klupski, skladišni, servisni i ugostiteljski prostori. Veliki broj umjetnika i raznih grupa koriste prostore za svoje aktivnosti.