Novosti

31/01/2022

Grad Pula objavio brošuru "Proračun u malom“ za 2022. godinu

Grad Pula objavio je brošuru „Proračun u malom“ za 2022. godinu koja svim građanima omogućuje pregled najvažnijih stavki gradskog proračuna te donosi odgovore na koji način novac dolazi u proračun, u što se sve novac investira, a pored toga donosi i najvažnije smjernice razvoja grada u području gospodarstva, prometa, školstva, sporta, socijalne skrbi i kulture s pregledom najvažnijih projekta u ovoj godini.

Proračun, u iznosu od 500,5 milijuna kuna,  stabilan je, uravnotežen i socijalno osjetljiv.

Fokus djelovanja bit će na unapređenju stanja u prostoru, novim prometnim rješenjima i izgradnji infrastrukture, uvođenju komunalnog reda, očuvanju graditeljske baštine, kružnom gospodarenju otpadom, prilagodbi klimatskim promjenama, zaštiti okoliša i održivosti resursa, promicanju energetske učinkovitosti, jačanju gospodarstva, zelenoj infrastrukturi, odnosno brownfield investicijama, kulturnoj baštini, razvoju održive urbane mobilnosti, jačanju digitalne povezivosti, školama i vrtićima, promicanju socijalnog uključivanja i socijalne osjetljivosti.

Objavom brošure zaokružen je proračunski proces koji je započeo tribinama po svim mjesnim odborima i na kojima su građani dali svoje prijedloge i ideje, a koje su potom, ovisno o mogućnostima, uvrštene u ovogodišnji Proračun. I kroz e-Konzultacije građani su imali mogućnost iskazati svoje potrebe, mišljenja i stavove.

Time Grad Pula nastavlja s transparentnim informiranjem svojih sugrađana budući da na jednom mjestu građani mogu vidjeti odakle dolazi novac u proračun i kako se troši.

Brošura „Proračun u malom“ u digitalnom obliku dostupna je na službenim stranicama Grada Pule i može se pronaći ovdje