Novosti

16/02/2022

Razmjena iskustva i dobrih praksi u cilju kvalitetnog razvoja sporta u Puli

Razmjena iskustava i primjera dobre prakse iz područja sporta, sportske zajednice i upravljanja sportskim objektima bila je glavna tema recentno održanog radnog sastanka u Rijeci na kojemu su sudjelovali predstavnici Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade i suradnici iz Pula sporta. Uz gradonačelnika Grada Rijeke, na sastanku su pozitivne prakse izložili gradski pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković, te predstavnici Rijeka sporta i Riječkog sportskog saveza.

Između ostaloga, razgovaralo se o načinima financiranja sportskih klubova, aktima iz područja sporta, utvrđivanju korisnika sredstava i drugim povezanim temama, koje su u fokusu interesa Grada Pule, budući je u tijeku izrada novog Pravilnika o sufinanciranju sportskih udruga i klubova.

Suradnja koja se ostvaruje s drugim gradovima i prenesena iskustva u interesnim segmentima doprinosi kvalitetnom pristupu u razradi  i izradi potrebnih dokumenata koji će u konačnici pozitivno i razvojno utjecati na stanje sporta u Puli.