Novosti

18/02/2022

Raspisan natječaj za pročelnika/cu Službe za unutarnju reviziju

Grad Pula raspisao je javni natječaj za imenovanje pročelnika ili pročelnice Službe za unutarnju reviziju čime će nova gradska uprava ispoštovati zakonsku obavezu uspostavljanja unutarnje revizije kao važne kontrolne funkcije za Grad. Natječaj je u petak, 18. veljače 2022. godine objavljen u Narodnim novinama, na web stranici i oglasnoj ploči  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Pula i na web stranici Grada Pule.

„Služba za unutarnju reviziju obavljat će poslove unutarnje kontrole za upravna tijela i proračunske korisnike Grada Pule. Neovisno će i objektivno analizirati i ocjenjivati rad i ostvarene rezultate. Njihov zadatak bit će upozoravanje na nepravilnosti i davanje preporuka za uklanjanje. Očekujem da će Služba predlagati mjere za unapređenje poslovanja u svrhu poboljšanja djelotvornosti sustava. Grad Pula ima odličnu suradnju s državnim institucijama pa će u ovom slučaju unutarnja revizija surađivati s Državnim uredom za reviziju“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Podsjetimo, Zakonom o sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru i Pravilnikom o unutarnjoj reviziji korisnika proračuna, od 25. travnja 2016. godine, propisano je da su korisnici proračuna obavezni uspostaviti unutarnju reviziju.

U skladu s odredbama Zakona o sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru i odredbama Pravilnika, sva ministarstva, središnji državni uredi, izvanproračunski zavodi, županije, Grad Zagreb, županijska središta i gradovi s više od 35.000 stanovnika obvezni su ustrojiti neovisnu jedinicu za unutarnju reviziju.

Nadalje, Pravilnikom iz travnja 2016. godine definirano je da su proračunski korisnici, koji zapošljavaju više od 50 zaposlenika, a imaju godišnje rashode i izdatke institucija iz nadležnosti zbrojno veće od 70 milijuna kuna također obavezni ustrojiti unutarnju reviziju.

U obavljanju poslova unutarnje revizije Služba za unutarnju reviziju izravno je odgovorna gradonačelnikuGrada Pule.

Pročelničko mjesto Službe za unutarnju reviziju Grada Pule ostalo je upražnjeno nakon ostavke pročelnice Nikoline Radulović u srpnju 2020. godine za vrijeme mandata prethodne gradske vlasti.

Javni natječaj za imenovanje u Službu za unutarnju reviziju Grada Pule na radno mjesto pročelnik/ca Službe za unutarnju reviziju nalazi se ovdje.