Novosti

01/03/2022

Izabran novi direktor trgovačkog društva Pragrande

Danas je u Komunalnoj palači održana Skupština trgovačkog društva Pragrande d.o.o. na kojoj je jednoglasno opozvana dosadašnja privremena direktorica Ingrid Bulian i imenovan novi član uprave – direktor Kristijan Benčić.

Uzevši u obzir statusne promjene trgovačkog društva Pragrande d.o.o., do kojih će doći uslijed zakonskih obveza propisanih Zakonom o vodnim uslugama, Skupština društva stajališta je da će iskustvo i znanje imenovanog direktora biti od velike važnosti kako bi se cijeli postupak proveo na efikasan i zakonit način.

Kristijan Benčić zaposlenik je Pragrandea od siječnja 2019. godine, gdje je radio na poslovima voditelja projekta sufinanciranih iz EU fondova, a od siječnja 2022. obavlja funkciju rukovoditelja djelatnosti. Prije zapošljavanja u društvu Pragrande bio je zaposlenik Uljanik Brodogradilišta od 2002. godine, kao projektant i voditelj projekta, dok je na radnom mjestu rukovoditelja projekta radio od 2014. godine.

Temeljni program rada u mandatnom razdoblju bit će realizacija projekata sufinanciranih iz EU fondova, izgradnja i proširenje mreže javne sanitarne odvodnje, unaprjeđenje komunikacije s sadašnjim i budućim korisnicima usluga te povećanje energetske učinkovitosti i smanjenje emisija CO2. Osim navedenog, novi direktor naglasio je kako će se posebno koncentrirati na dovršetak izgradnje sekundarne mreže na dijelu naselja Busolera, Valdebeka i Dolinke, pokretanje postupka javne nabave za izgradnju sekundarne mreže dijela naselja Velog Vrha kao i pokretanje postupaka javne nabave za cijelu Aglomeraciju Pula sjever.

Novi direktor Pragrande d.o.o. s obavljanjem svoje funkcije počinje od 1. ožujka 2022.