Novosti

02/03/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić o pomoći Ukrajini i pulskim skloništima

Briefing gradonačenika s medijima

Na drugom Briefingu gradonačelnika Filipa Zoričića s medijima održanom u srijedu, 2. ožujka 2022. godine u Komunalnoj palači gradonačelnik je predstavnicima medija prenio najnovije informacije o uključivanju Pule u pomoć ratom zahvaćenoj Ukrajini te o stanju sa skloništima u najvećem istarskom gradu.

„Nažalost, nalazimo se u nekim novim civilizacijskim tokovima i nadamo se da će rat u Ukrajini što prije stati te da neće doći do naših prostora. Pružamo punu potporu i nadu tim ljudima, jer mi doista znamo što to znači. Izvijestili smo vas već da je Grad Pula dobio pismo prijateljskog grada Uzhgoroda, iz kojeg bježi 12 tisuća ljudi, ako im možemo pomoći u neophodnim potrepštinama i mi ćemo im poslati pomoć u iznosu od 50 tisuća kuna. U najskorije vrijeme očekujemo da će nam dostaviti točan broj majke s djecom i starijih ljudi koje bismo smjestili u Pulu“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Izvijestio je ujedno kako Pula ima 36 skloništa atomske zaštite i 23 tunelska skloništa. Potpuno su uređena 34 atomska skloništa i spremna za eventualno sklanjanje ljudi.

Kapacitet svih atomskih skloništa je 6 tisuća ljudi, a u nekom kraćem vremenskom razdoblju u tunelskim skloništima može se  zbrinuti oko 20 tisuća ljudi.

„Imamo dosta upita građana, vidimo da i drugi gradovi izlaze u javnost s tim informacijama te smo željeli građane izvijestiti kakvo je stanje u našem gradu. Ipak, nadamo se da nam neće trebati“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

U nastavku konferencije novinare su zanimale i teme o Uljanik Standardu i budućnosti stanara samačkih domova, izgradnji pomoćnog terena za NK Uljanik i aktualnosti vezane uz Urbanistički plan uređenja Lungo mare, prijavama projekata Grada na EU fondove i javnom pozivu za dodjelu sredstava medijima.

Briefing s medijima možete pogledati na poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=ySwhdfIR4W0

Briefing gradonačelnika i medija održava se redovito svaki mjesec.