Novosti

29/03/2022

Članovi Udruge Proces na prijemu kod gradonačelnika Pule

U prostorijama Komunalne palače gradonačelnik Pule Filip Zoričić održao je prijem članova „Proces“ – udruge za promicanje queer kulture i LGBTIQ+ prava koji su ovom prilikom predstavili manifestaciju istoimenog naziva „Proces 2022“.

„Pohvalan je vaš trud i rad koji ulažete u promicanje kulture kao alata putem kojega progovarate kako biste senzibilizirali javnosti o važnim nam i aktualnim temama. Prihvaćanje različitosti i borba protiv predrasuda zajednički nam je cilj, a kroz kulturu to je najbolji način.“ poručio je Zoričić te nadodao kako im želi puno sreće u daljnjem radu.

„Proces 2022“ cjelogodišnja je manifestacija u sklopu koje će u Puli, na različitim lokacijama, biti organizirano više događanja kojima će se publici predstaviti queer umjetnice i umjetnici. Ciljevi manifestacije su promocija, razvijanje i unapređenje queer umjetnosti i kulture, promicanja prava mladih LGBTIQ+ osoba te razvijanje javnog diskursa o LGBTIQ+ zajednici. Organiziranjem izložaba, koncerata, razgovora s književnicima i umjetničkog performansa na različitim lokacijama u Puli, od Društvenog centra Rojc preko Circola do Galerije Makina, stvaraju se prostori slobode jasnog izjašnjavanja LGBTIQ+ identiteta. Pulskoj publici omogućit će se najkvalitetniji sadržaj suvremene scene queer kulutre, s naglaskom na mladim umjetnicima te temama identiteta i otvaranja.