Novosti

01/04/2022

U Park-šumi Busoler ove nedjelje održat će se utrka Plogging „Natura Histrica“

Dođite i vi! Pridružite se akciji za povećanje ekološke osviještenosti i manje smeća u prirodi!

JU Natura Histrica poziva sve zainteresirane u nedjelju 3. travnja 2022. godine u 10.00 sati u Park-šumu Busoler u Puli na drugu po redu sportsko-ekološku utrku Plogging „Natura Histrica“ u organizaciji JU Natura Histrica zajedno s Gradom Pula, uz logističku podršku ISTRun i dm - drogerie markt Hrvatska.

Podsjetimo se, prva ovogodišnja Plogging „Natura Histrica“ utrka održana je 13. ožujka u Park-šumi Šijana. Utrka je bila uspješna, a odazvalo se pedesetak sudionika koji su prikupili oko 170 kg različitog otpada.

Naime, „plogging“ je inovativna aktivnost koja je nastala u Švedskoj, a radi se o aktivnosti sakupljanja otpadaka u prirodi za vrijeme trčanja. Pojam „plogging“ skovao je Erik Ahlström, švedski entuzijastični skijaš i trkač koji je 2016. godine pokrenuo organizirano sakupljanje otpadaka uz trčanje da bi se pokret globalno zahuktao tijekom 2018. godine zahvaljujući medijskom izvještavanju i općem podizanju ekološke svijesti.

Sudjelovanje na predstojećoj utrci je besplatno, a sudjelovati se može u dvije kategorije: kao natjecatelji-sakupljači/trkači ili u obiteljskom okruženju-sakupljači/hodači. Natjecateljima je zadatak trčati tijekom 60 minuta i sakupljati otpatke u označenoj zoni ili pak oni koji ne žele trčati, mogu se prijaviti u obiteljskom okruženju (najmanje 2 člana) i tijekom 60 minuta sakupljati otpatke. Za sve sudionike bit će osigurane rukavice i vrećice za otpatke. Svi sudionici dobit će prigodne poklone, a prvoplasirani u natjecateljskoj konkurenciji (M i Ž) dobit će i nagrade organizatora i partnera.

Svi zainteresirani za sudjelovanje prijaviti se mogu:
- online nahttps://m.facebook.com/events/379819823746994
- ili na dan utrke u Park-šumi Busoler od 8.30 do 9.30 sati.