Novosti

07/04/2022

Grad uređuje zelenu površinu u „Starom koparskom naselju“

Grad Pula je krajem prošlog tjedna započeo čišćenje dijela zapuštene zelene površine u „Starom koparskom naselju“ s ciljem njenog daljnjeg uređenja u smislu javne zelene površine. Naime, navedena površina koja se nekada održavala i uređivala od strane privatnih osoba, nakon prestanka korištenja pretvorila se u napuštenu i zaraslu površinu.

Površina je koncem prošlog, početkom ovog tjedna inicijalno malčirana, a u nastavku slijede radovi ručnog čišćenja makije i drugog samoniklog raslinja bršljana, pavitina, divlje kupine, koje su u dijelu površine u potpunosti pekrili teren. Nakon detaljnog čišćenja slijedi odvoz te ravnanje i planiranje terena i ukoliko bude moguće obzirom na vremenske uvjete (prisustvo vlage) izvršiti će se i sjetva trave. Uz spomenuto, postojeća stabla se neće uklanjati već se se osloboditi od bršljana, a kada bude mogućnosti izvršiti će se sadnja dodatnih grupa stabala.

Radovi se izvode sredstvima Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godinu kroz Plan malih komunalnih akcija Šijana.