Novosti

25/04/2022

Herculanea poziva na javno savjetovanje vezano uz prijedlog novog cjenika

Sukladno obvezi iz Zakona o gospodarenju otpadom i Odluci o načinu pružanja javne usluge, te s ciljem pravovremenog informiranja i uključivanja zainteresirane javnosti, tvrtka Pula Herculanea objavila je na javno savjetovanje prijedlog novog cjenika. Navedena dokumentacija može se preuzeti na web stranicama Društva www.herculanea.hr,gdje su priloženi i primjeri budućih obračuna izrađeni prema prijedlogu novog cjenika.

Javno savjetovanje otvoreno je u razdoblju od 30 dana počevši od dana objave 22.4.2022. godine, a sve prijedloge građani i zainteresirane javnosti mogu do isteka predviđenog roka poslati poštanskom pošiljkom ili osobno na adresu sjedišta Društva: PULA HERCULANEA d.o.o., Trg 1. istarske brigade 14, 52100 Pula ili u elektroničkom obliku na e-mail adresu: primjedbe@herculanea.hr.

„Grad Pula i tvrtka Pula Herculanea kontinuirano provode aktivnosti s ciljem unaprjeđenja usluga kojima se podiže kvaliteta života svih korisnika i osigurava efikasno te održivo pružanje usluga čišćenja i održavanja našeg grada. Ovim putem pozivamo sve naše korisnike na uključivanje u proces javnog savjetovanja te aktivno sudjelovanje u prikupljanju, odvajanju i odlaganju otpada te očuvanju prirode. Svaki komentar i sugestija, razmišljanje i ideja koji će doprinijeti još boljem sustavu gospodarenja otpadom na zajedničko zadovoljstvo su dobrodošli.“ – istaknuo je Robi Fuart, direktor Pula Herculanea d.o.o. za komunalne usluge.

Novim cjenikom mijenja se način obračuna minimalne javne usluge, a krajnji je cilj povećanje količina odvojeno prikupljenog otpada te smanjenje količina miješanog komunalnog otpada. Pored uvođenja jedinstvene cijene minimalne javne usluge, cjenikom su predviđeni popusti za edukaciju, korištenje reciklažnog dvorišta te popusti za korisnike koji nisu kućanstva, a predaju manje količine miješanog komunalnog otpada.