Novosti

27/04/2022

Vid Barić: “Mladi divlji neispavani”

Ovoga petka, 29. travnja u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca otvara se izložba fotografija novinara Vida Barića “Mladi, divlji, neispavani”.

Fotografije koje autor predstavlja tematiziraju sudionike hrvatske trap scene, takozvani “novi reperski val”. Divlje prizore s trap koncerata i tuluma Barić je fotografirao u razdoblju između 2015. i 2020. godine, a snimani su tijekom hrvatskih festivala trap glazbe, poput bračkog “Graffiti na gradele”, kao i na opskurnim privatnim tulumima na nepoznatim lokacijama.

Osim najvažnijih protagonista hrvatske trap scene, kao što su bendovi Kukus Klan, High5 ili Buntai, fotografije prikazuju i supkulturni sloj publike koja prati rad i koncerte navedenih glazbenika.

Vid Barić (Rijeka, 1988.) magistrirao je na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Živi u Zagrebu i radi kao novinar. Autor je romana “Fiumanski, opet lažeš” (Shura publikacije, 2020.) i zbirke novinskih reportaža “Vrabac protiv dabrova i ostale novinske priče” (Shura publikacije, 2021.) Dobitnik je nagrade Fra Ma Fu za najbolju novinsku reportažu u 2018. godini (“Tko je tajanstveni podravski dobročinitelj?”, Nedjeljni Jutarnji 10.06.2018). Piše prozu i novinske tekstove, s posebnim interesom za reportažu. Nekadašnji je profesionalni snowboarder, hrvatski reprezentativac i autor više snowboarderskih filmova kao član međunarodnog kolektiva YOUGOFIRST. Hobistički se bavi fotografijom.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.