Novosti

06/05/2022

Prijem za uspješne sportašice Osnovne škole Veli Vrh i njihove mentore

Nakon što su učenice Osnovne škole Veli Vrh na državnom prvenstvu osnovnih škola u futsalu, održanom u Poreču, zasluženo osvojile prvo mjesto i postale državne prvakinje, a šahistice na državnoj smotri u Trogiru u šahu treće mjesto, u pulskoj Komunalnoj palači primila ih je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić u pratnji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivane Sokolov.

„Čestitam vam na velikom uspjehu na državnim prvenstvima, to je doista veliki uspjeh za vas, školu i za naš grad. Ponosni smo na našu djecu koja prepoznaju važnost bavljenja sportom. Velike pohvale idu i mentorima koji učenike potiču i usmjeravaju“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov dodala je kako upravo ova djeca mogu i zasigurno jesu mnogima uzor, dok je šahisticama poručila kako mentalni dio kojeg razvijaju nema cijene.

Preduvjet za nastup na državnim smotrama bilo je osvojeno prvo mjesto na županijskim smotrama.

“Rezultat je to višegodišnjeg truda i rada, upornosti, ljubavi i talenta.. Kada je šah u pitanju treće mjesto na državnoj smotri je povijesni uspjeh za našu školu, iako su djevojčice prisutne na državnim smotrama pet uzastopnih godina. U futsalu je odigrano pet utakmica, a omjer postignutih i primljenih golova je bio 29:1. Posebno bih izdvojila Miu Gavrić i Lanu Lovrić (futsal) koje su pozvane na pripreme s reprezentacijom U17 i U19, a imaju tek 14 godina”, naglasila je ravnateljica Osnovne škole Veli Vrh Ileana Zahtila Blašković.

Valja napomenuti da je u Osnovnoj školi Veli Vrh prije pet godina formirana šahovska grupa, koja danas broji 50-ak aktivnih članova. U futsalu su djevojčice bile prve u državi i prije tri godine u kategoriji 5. i 6. razreda.

Ekipu šaha Osnovne škole Veli Vrh čini pet učenica: Marta Assad de Marco, Ana Mišan, Mara Gortan, Ema Ukotić, Rea Katia Cinkopan pod vodstvom mentora Gorana Banovca.

Ekipa futsala (11 učenica): Mia Gavrić, Lana Lovrić, Rea Dabić, Paula Krtalić, Tasha Šverko, Mila Krtalić, Leni Marić Modrušan, Ana Mišan, Ines Kleva, Lea Ravnić, Greta Dumbović, a mentor je Bernard Rovis.