Novosti

11/05/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić primio jednog od najuglednijih svjetskih stručnjaka u razvoju tehnologije dizajniranja stanica iz matičnih stanica dr. Yun Bae Kima

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem za dr. Yun Bae Kima, vlasnika biotehnološke kompanije "Designed Cells Co., Ltd”, jednog od najuglednijih svjetskih stručnjaka u tom području i ujedno profesora na Chungbok National University u Koreji koji je u Pulu došao u pratnji prof.dr.sc. Dalibora Krpana, ravnatelja Poliklinike K-centar.

Gradonačelnik Zoričić tom je prigodom izrazio spremnost za aktivnim uključivanjem Pule u razvojne projekte, poput osnivanja medicinskog centra za personaliziranu medicinu i zdravstveni turizam.

Na prijemu se moglo čuti kako započinje realizacija projekta dogovorenog upravo s biotehnološkom kompanijom "Designed Cells Co., Ltd.", jednog od vodećih  u razvoju tehnologije dizajniranja stanica iz matičnih stanica u svijetu.

Dr. Kim i dr. Krpan u sklopu boravka u Puli posjetit će Sveučilište Jurja Dobrile u Puli s kojim je, kao dio projekta planirano osnivanje Centra za istraživanje i razvoj inovativne tehnologije dizajniranja stanica.

„Premda je ovaj projekt primarno vezan za pulsko Sveučilište, vrlo je važan i za grad Pulu, jer otvara ogromne mogućnosti razvoja Pule kao sveučilišnog grada, a uklapa se i u projekt zdravstvenog turizma“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić. 

Na prijemu u Komunalnoj palači bili su i predstavnik Sveučilišta Jurja Dobrile Krešimir Pavelić i predsjednik Uprave tvrtke Uniline Boris Žgomba.