Projekt Coworking Pula: Kako novim tehnologijama i design thinkingom do održivog poduzetništva?

PODIJELI
13 / 05 / 2022

U četvrtak 12. svibnja 2022. godine u organizaciji Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. i tvrtke Algebra d.o.o. održano je panel događanje na temu „Tehnologija i održivo poduzetništvo“ te isto tako radionica „Design thinking“, koje Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. provodi tijekom 2022. i 2023. godine u sklopu projekta COWORKING Pula, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu ITU mehanizma za urbano područje Pula.

O značajnom temi utjecaja novih tehnologija na razvoj održivog poduzetništva govorili su: dr.sc. Sven Maričić - voditelj Znanstveno-tehnološkog instituta VISIO i Centra za biomodeliranje i inovacije u medicini te izvanredni profesor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Aleksandar Raić,potpredsjednik za transformaciju i ljudske resurse iz tvrtke Infobip, Miško Macolić Tomičić - suvlasnik Digitalne agencije Markething i stručnjak za digitalni marketing, Marko Tominić iz tvrtke Red Martyr Entertainment koja se bavi proizvodnjom videoigara te dr.sc. Maja Brkljačić i dr.sc. Leo Mršić iz tvrtke Algebra.

Panelisti su tijekom konstruktivne rasprave pojasnili kako tehnologija može osigurati ključan pozitivni doprinos održivom razvoju primjenom u različitim, kreativnim poduzetničkim inicijativama te je isto tako bilo riječi  o pitanju obrazovanja i motivacije mladih ljudi kada su u pitanju zanimanja digitalnog doba.

Nakon održane panel rasprave uslijedila je praktična radionica koja je poduzetnicima na vrlo interaktivan način omogućila savladavanje ključnih vještina – design thinkinga, obzirom da su polaznici izrađivali prototipe vlastitih ideja što im je pružilo uvid u važnost i nužnost kvalitetnog design thinking procesa.

U nadolazećem razdoblju IDA nastavlja s provedbom zanimljivih radionica i programa umrežavanja u sklopu projekta COWORKING PULA, a sljedeća će se održati dana 25.05.2022. u poduzetničkom inkubatoru Verzi u Buzetu na temu „Stvorite poslovne prilike uz pomoć društvenih mreža“.