Novosti

18/05/2022

Promocija Pule na Festivalu subverzivnog filma „PLAN B“

Sedmo izdanje festivala „PLAN B“ prikazat će tri dokumentarna ostvarenja autora Danila – Lole Ilića, filmskog redatelja, montažera, scenarista i producenta iz Pule. Najpoznatiji je kao autor dugometražnih dokumentarnih filmova „Prašina svakodnevnog života“, „143°“, „Mapa puna snova“, „Erik“, „Tko se tuče, taj se voli?“, ali i kao autor dugih i kratkometražnih igranih filmova „Memoari slomljenog uma“, „Distortion“

Autor je brojnih promotivnih videa, reklama i glazbenih spotova. Sa svojim filmovima sudjelovao je na uglednim domaćim i međunarodnim festivalima, na kojima je bio istican i nagrađivan za svoj rad.

Filmovi koji će biti prikazani na festivalu „PLAN B“ različitih su društvenih tematika, ali svaki je na svoj način angažiran i potiče na djelovanje; daje prikaz na koji se način možemo uključiti i sagledati društvo iz druge perspektive. O ovim temama Danilo – Lola Ilić će i razgovarati s publikom, na predavanju u okviru Festivala.

U završnici festivalskog programa, publika će moći pogleda izbor dokumentarnih filmova, koji su početkom godine realizirani u Domu omladine Beograda, u sklopu radionice dokumentarnog filma prestižne francuske škole Ateljea Varan iz Pariza.

Festival subverzivnog filma „PLAN B“ nastao je u Domu omladine Beograda kao potreba da se isprate suvremeni tokovi angažiranih i društveno bitnih tema u filmovima. Prikazuje filmove koji kritički preispituju uspostavljene društvene norme, dovode u pitanje prihvaćene političke istine, povijesne narative, kulturne i socijalne identitete. Za cilj ima publici predstaviti kvalitetan i alternativan filmski pogled na svijet i događanja oko nas, o kojima uglavnom slušamo iz prizme mainstreammedija, kao i da potakne gledatelje da sebi postave pitanje: Što mi možemo napraviti kako bismo pozitivno utjecali na svijet oko nas i na vlastite živote?

Festival „PLAN B“ organiziran je uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije.