Novosti

20/05/2022

Online Narančaste Radionice

Teatar Naranča za 21. i 23. svibnja 2022. godine najavljuje drugi ciklus Online Narančastih Radionica.

Radionicu Glas i disanje, koja će se održati u subotu, 21. svibnja u 16,00 sati, vodit ćePetra Vukelić, koja je završila program klasične glume na London Academy of Dramatic Art (LAMDA). Glumačku edukaciju nastavlja surađujući s brojnim stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva: Zlatko Sviben, Victor Bodo, Chiara D'Anna, Nancy Bishop, Lee DeLong, Franz Turner, Ivana Chubbuck, Paul Weber. Od 2018. članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Uz brojne nastupe u Hrvatskoj (kazalište, tv, film), u siječnju 2020. glumački je debitirala i na londonskoj kazališnoj sceni u duodrami Petera Billinghama „The Likeness“. Umjetnička je voditeljica i osnivačica UO Kazališne družine Teatar Prima Vista. Dugi niz godina bavi se sinkroniziranjem animiranih filmova i video igara te radi kao spikerica u brojnim tv i radio reklamama, e-learning projektima, dokumentarnim filmovima i IVR projektima. Od 2011. radi i kao dramska pedagoginja.

Radionicu Govorenje poezije, u ponedjeljak 23.5. u 16:00, vodit će Marijana Matoković, akademska glumica i lutkarica, jedna od osnivačica Teatra CIRKUS Punkt. Magistrirala je glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku i postala je prvostupnica ekonomije poduzetništva 2011. godine. Tijekom studija dobiva Dekanovu nagradu za svoj rad, a kasnije i nagradu za najbolju režiju na međunarodnom festivalu Maslačak u Sisku te nagradu Mali Marulić za najbolju predstavu u cjelini za predstavu U potrazi za dijamantnom suzom GK Požega. U profesionalnom životu radi kao glumica, redateljica, lutkarica, klaunesa i voditeljica dramskih radionica iz područja glume, lutkarstva i klauniranja. Sudjelovala je u više od četrdeset profesionalnih kazališnih projekata za djecu i odrasle.. Posljednjih godina se specijalizira u području fizičkog kazališta i klaunovske umjetnosti u Barceloni, Beču i kod brojnih inozemnih pedagoga.

Zainteresirani se mogu se javiti na email: teatar.naranca@gmail.com

Kalendar s datumima radionica nalazi se na:  www.teatarnaranca.hr

Projekt Online Narančaste Radionice financiran je iz Europskog socijalnog fonda, kroz javni poziv „Umjetnost i kultura online“, provodi se od srpnja 2021. do lipnja 2022., ukupna mu je vrijednost 403.900,00 kuna, od čega Europska unija sufinancira sa 343.315,00 kn, a nositelj je Teatar Naranča.