Novosti

27/05/2022

Položeni vijenci u povodu Dana državnosti

U povodu predstojećeg državnog praznika Dana državnosti Republike Hrvatske u petak, 27. svibnja 2022. godine položeni su vijenci kod Centralnog križa na Gradskom groblju i na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa I.

U ime Grada Pule vijence su položili gradonačelnik Filip Zoričić, predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić i zamjenici gradonačelnika Ivona Močenić i Bruno Cergnul. U ime Istarske županije vijenac je položio pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, zatim predsjednik HVIDR-e Pule Ivica Lerotić te predstavnici Policijske uprave istarske s načelnikom Vjekoslavom Vukšićem, zatim predstavnice i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i pulske udruge branitelja.

Tom je prigodom gradonačelnik Filip Zoričić uputio iskrenu zahvalu svima koji su zaslužni za današnju slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

„Dan je to kojega se sjećamo s radošću, jer smo tada postali parlamentarna i demokratska država. Danas smo položili vijence i sjetili se svih poginulih za slobodu naše domovine koju treba čuvati i voljeti te svakodnevnim radom zapravo pokazati što znači država za koju su se ti mladići borili. Vjerujem da danas Danom državnosti možemo promovirati jedan građanski duh“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Minutom šutnje odana je počast svima koji su svoje živote dali za slobodnu Hrvatsku.

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.