Novosti

02/06/2022

Primjeri dobre prakse rada s mladima u Helsinkiju

Voditeljica Odsjeka za europske politike Antonija Babić kao predstavnica Grada Pule prisustvovala je studijskom posjetu Helsinkiju na temu rada s mladima. Studijski posjet okupio je 30 osoba iz 15 različitih europskih zemalja. Program se sastojao od aktivne participacije sudionika u obliku treninga, radionica i posjete centrima za mlade. Prezentiran je sustavni rad s mladima od strane Grada Helsinkija, načini rada, uvođenje digitalne komponente rada s mladima, omogućavanje aktivne participacije mladih, planovi za mlade i statističko praćenje.

Budući da je Helsinki poznat po radu s mladima, u gradu djeluje preko 60 centara za mlade i zapošljava 300 osoba koje rade s mladima, sudionici su dobili značajan pregled mogućnosti rada s mladima. Isto tako, velika važnost ogleda se u mogućnosti umrežavanja u budućnosti u pogledima provedbe projekata međunarodne suradnje na području mladih s ostalim sudionicima koji su sudjelovali na aktivnosti.

Radi se o aktivnosti  osposobljavanja i suradnje, financirane u okviru programa Erasmus+ koje provode zajednički Agencija za mobilnost i programe Europske unije i finska Nacionalna agencija.