Novosti

02/06/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić u posjetu školama i tvrtkama

Prvog dana lipnja gradonačelnik Filip Zoričić je sa svojim zamjenicima Ivonom Močenić i Brunom Cergnulom i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivanom Sokolov, posjetio osnovne škole Veli Vrh i Šijana te im zaželio uspješan završetak školske godine i razgovarao o njihovim planovima i aktivnostima tijekom ljetnih praznika.

Prilikom obilaska, s ravnateljicama škola razgovaralo se o proteklom razdoblju i izazovima u radu tijekom Covid -9 pandemije, budućeg rada, stanju po pitanju stručnog kadra kao i uvjeta za obavljanje nastave i svih aktivnosti škole – od produženog boravka do sportskih aktivnosti.

Uslijedio je posjet agenciji za digitalni marketing Convergent Media Group na čelu s čelnim čovjekom Robom Andersonom koja danas zapošljava 150 ljudi iz Pule te ima ogroman potencijal rasta. Kompaniji je gradonačelnik Zoričić predstavio plan razvoja grada u IT sektoru i razvoj PIC-a, Pulskog inovacijskog centra, u čijem radu vidi i CMG.

U četvrtak, 2. lipnja gradonačelnik je s pročelnicama Vesnom Sajić i Anjom Ademi posjetio i razgovarao s upravom i radnicima Uljanika, TEME, Motortecha, Luke Pule, obrtima i poduzećima Slobodne zone Pula. Nakon toga uslijedio je posjet Tvornici cementa te stanovnicima samačkog doma u Pomeru, koji su nedavno iselili iz prostora Uljanik Standarda.

U danima koji slijede gradonačelnik će obići i ostala pulska poduzeća i škole te potpisati Sporazum o suradnji s pulskim Sveučilištem Jurja Dobrile.