Novosti

15/06/2022

Obilježavanje Mjeseca ponosa u Puli

Kao otvorena i transparentna gradska uprava koja prihvaća i uvažava različitosti svojih građana, na Komunalnoj palači drugu je godinu zaredom postavljena zastava duginih boja koja predstavlja simboličnu potporu LGBTIQ+ zajednici, čime je Pula ponovno stala uz bok otvorenim svjetskim sredinama koje iskazuju potporu svim građanima iz LGBTIQ+ zajednice.

U Puli Udruga Proces obilježava Mjesec ponosa izložbom #VolimTeBezAli autora Benjamina Strikea koja je otvorena u ponedjeljak 6. lipnja u Dnevnom boravku Rojca, te koncertom bendova „U pol' 9 kod Sabe“ i „Ti, ja i moja mama“ koji će se održati u srijedu 15. lipnja u unutrašnjem dvorištu Rojca.

Izložba ostaje otvorena do 10. srpnja, a obuhvaća seriju od 10 portretnih fotografija roditelja LGBT djece koje prati i popratna priča o tome kako su saznali za seksualnu orijentaciju svoje djece, kako su reagirali, što sada čine da olakšaju ili poboljšaju život svog djeteta, te na koje su se načine aktivirali na području LGBT prava. Cilj projekta je čuti priče što više roditelja, pokazati da imaju lice i ime, kako bi se ukazalo da svijetlih primjera roditeljskog aktivizma svakako ima, iako je zastupljen na mikrorazinama, te da se ostali roditelji LGBT djece u Hrvatskoj „pokrenu“ i prekinu svoju šutnju o ovoj temi.

Program ‘Proces 2022’ realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.