Novosti

17/06/2022

Koncert Elis Lovrić "Štorija od muziki i kamika" u Parku Monte Zaro

U srijedu, 22. lipnja 2022. godine s početkom u 21 sat u Parku Monte Zaro održat će se koncert Štorija od muziki i kamikaistarske kantautorice Elis Lovrić.

Koncert Štorija od muziki i kamikasvojim nazivom simbolično povezuje glazbu s prostorom održavanja - kamenim stubištem uz fontanu na padini parka Monte Zaro. Ovaj povijesno vrijedan lokalitet grada, koji priča priču o bogatoj pulskoj prošlosti i austrougarskoj arhitekturi, pružit će jedinstvenu ambijentalnu scenografiju i izniman ugođaj ovom kulturnom događaju, kojim će se prostor oživjeti i inicirati njegovo korištenje. Namjera je da održavanje koncerata pod nazivom Štorija od muziki i kamika postane tradicionalno kulturno događanje kojim će se iz godine u godinu na dan ljetnog solsticija, u neposrednoj blizini pulske zvjezdarnice, predstavljati stvaralaštvo renomiranih regionalnih glazbenika.

Ove godine koncert će se iznimno održati 22. lipnja 2022. i njime će biti predstavljeno stvaralaštvo Elis Lovrić, nagrađivane istarske kantautorice impresivne emocionalne snage koja njeguje jezičnu posebnost svog zavičaja i materinji izričaj. Vrelo njene inspiracije i autentične interpretacije labinska je cakavica, ovjekovječena i na najnovijem glazbenom albumu "Kanat od mora" koji uz autorske skladbe donosi i pripovijedane kratke životne "štorije" kao intermezzo i dramsku pauzu između glazbenih izvedbi. Album je objavljen 21. prosinca 2021. godine na najkraći dan u godini, zimski solsticij, što je Elis potaknulo na zamisao da koncert održi na najduži dan u godini, te da glazbena manifestacija pod nazivom Štorija od muziki i kamikapostane tradicionalna. Koncertom će se, osim stvaralaštva Elis Lovrić, publici predstaviti i njezini gosti, gajdaš i instrumentalist na tradicijskim glazbalima Stjepan Večković te violončelist Robert Schenk.