Novosti

01/07/2022

Beskrilci lete u Šibenik

U subotu, 2. srpnja 2022. u 21 sat Beskrilci u oblacima gostuju na 62. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.

Na predivnom trgu pored Katedrale sv. Jakova zujat će mala plesna ekipa Plesnog studija INK i predstaviti se najmlađoj, ali vrlo iskusnoj publici čije komentare jedva čekaju čuti.

Predstava „Beskrilci u oblacima“ namijenjena je publici 3+, ali i odrasli punopravno uživaju u njoj prepuštajući se domišljatim pokretima i situacijama inspiriranim životom kukaca.

„Beskrilci u oblacima“ je plesna predstava za djecu i odrasle snažnog vizualnog i zvukovnog doživljaja koja publiku uvodi u unutarnji mikrosvijet. U tom mikrosvijetu upoznajemo život, kretanje i habitus kukaca. Promatrajući taj svijet kukaca i transformacijom istog u ljudsko tijelo svjedočimo zanimljivom i izazovnom tjelesnom vokabularu.

Andrea Gotovina, osvojila je Nagradu „Zvjezdana Ladika“ za najbolji plesni i pedagoški rad na ovoj predstavi 2022.

Odličan pedagoško-koreografski rad Andree Gotovina ogleda se u originalnosti odabira teme i pristupa radu na procesu nastanka predstave, na oblikovanju sadržaja iz zapažanja, te na koreografiji nastaloj kroz dijalog s izvođačima. Virtuozna kombinacija koreografije i plesačke interpretacije prožetih odličnom glazbom ostavlja dojam izuzetno promišljenog i posvećenog pedagoškog angažmana na predstavi.

IGRAJU: Lucija Blagonić, Mark Marić, Noa Pavlinović, Petra Mohorović, Saša Marković, Zora Cvijanović