Novosti

11/07/2022

MBO postrojenje na Kaštijunu ponovno u funkciji

Nakon uklanjanja kvara na procesnoj dizalici MBO postrojenja, danas, 11. srpnja 2022. godine, MBO postrojenje je započelo s radom, odnosno s obradom i zbrinjavanjem zaprimljenog komunalnog otpada. Izvijestili smo 01. srpnja da je u MBO postrojenju uklonjena kabelska staza i pripadajući kablovi. Izvršeni su radovi na otklanjanju kvara na kabelskoj stazi procesne dizalice. Kroz protekli tjedan postavljena je nova kabelska staza i pripadajući kablovi napajanja i komunikacije. Izvršeno je testiranje sustava kako bi se utvrdila ispravnost i funkcionalnost rada.

Podsjetimo:

Dana 17. lipnja 2022. godine na procesno mosnoj dizalici u MBO postrojenju ŽCGO Kaštijun dogodio se novi kvar koji je uzrokovao zastoj redovnog rada postrojenja. Vještačenjem je utvrđeno da je neupitni uzrok mehanički kvar odnosno zastoj uzrokovan zaribavanjem linije za obradu. U MBO postrojenju je uklonjena kabelska staza i pripadajući kablovi. Izvršeni su radovi na otklanjanju kvara na kabelskoj stazi procesne dizalice. Do početka redovnog rada pogona miješani komunalni otpad se privremeno skladištio na za to pripremljenoj površini u dijelu predviđenom za neopasan otpad, smještenoj unutar ŽCGO Kaštijun, a sve sukladno Elaboratu za gospodarenje otpadom. Dana 27. lipnja 2022. godine na lokaciji ŽCGO Kaštijun održana je koordinacija župana s gradonačelnicima gradova u Istarskoj županiji.

Dana 08. srpnja 2022. godine prema smjernicama utvrđenim na koordinaciji župana s gradonačelnicima gradova u Istarskoj županiji održanoj dana 27. lipnja 2022. godine, trgovačko društvo KAŠTIJUN d.o.o. je isporučiteljima javne usluge prikupljanja miješanog otpada dostavilo prijedlog ugovora za troškove zbrinjavanja otpada na drugoj lokaciji razmjerno s preuzetom količinom otpada, a vezano za kvar u MBO postrojenju. Zahvaljujemo svim komunalnim tvrtkama i učesnicima u sustavu sakupljanja otpada koji daju maksimalne napore kako bi se smanjile količine MKO koje pristižu u ŽCGO Kaštijun.

KAŠTIJUN d.o.o. će obavještavati javnost o novim informacijama i rješavanju nastale situacije.