Novosti

19/07/2022

Program Pula i film na Giardinima

Programu Pula i film – razgovor s lokalnim filmašima na Festivalskom otoku 69. Pule u utorak, 19. srpnja 2022. godine odazvao se gradonačelnik Filip Zoričić. Program je pokrenut upravo na gradonačelnikovu inicijativu.

“To je prava pulska priča i mogu reći da sam doista uživao na našim Giardinima slušajući glumicu Niku Ivančić, Ivora Ivezića, montažera na filmu Vizija leptirai Danila Lolu Ilića, redatelja, montažera i snimatelja. Vidimo se ponovno”, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Pula i film donosi program koji se svakodnevno odvija od 18. do 22. srpnja s početkom u 11.00 sati na Festivalskom otoku na Giardinima. Spontani razgovori s filmskim glumcima, autorima, producentima, redateljima, montažerima, filmskim glazbenicima i umjetnicima koji su rođeni ili žive u Puli otkrivaju što ih to veže za Pulu, za film, za filmsku karijeru, za Festival, pričaju  o svojim počecima i budućim planovima. Građani uživo mogu slušati program na valovima Radio Pule.

U ponedjeljak u programu su sudjelovali glumci Dijana Vidušin i Borko Perić (glumac u filmovima Šesti autobusi Divljaci).

Ostatak programa donosimo u nastavku.

20. srpnja
Vedran Živolić (glumac, član žirija Studentskog programa) i Filip Križan (glumac u filmu Illirycvum)

21. srpnja
Alen Sinkauz (glazba na filmu), Andrej Korovljev (redatelj: Filmovi u nastanku i PulaPitch TV Series Arena

22. srpnja
Igor Galo i Romina Vitasović (glumica i voditeljica programa u Areni) i Zdenka Gold (producentica filma Baci se na pod)