Novosti

20/07/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić posjetio Namještaj Mima d.o.o.

U sklopu obilaska trgovačkih društava na području grada Pule gradonačelnik Filip Zoričić obišao je tvrtku Namještaj Mima d.o.o. u prostorijama salona u pulskom naselju Šijana gdje se sastao s vlasnikom Milenkom Marjanovićem, izvršnom direktoricom Marinom Marjanović i suradnicima.

„Obilazimo gospodarske subjekte u gradu koji doprinose i privređuju gradu, zapošljavaju ljude, kako bismo razgovarali o suradnji, razmjenjivali ideje i iskustva, vidjeli kako možemo pomoći poduzetnicima i poduzetnici Gradu. Želja nam je na jesen stvoriti klaster poduzetnika te su ovi posjeti pripreme za to“, pojasnio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Namještaj Mima d.o.o. sa sjedištem u Puli trenutno ima 210 zaposlenih radnika, od kojih njih 50-tak radi u Puli. Krenuvši od malog obiteljskog poduzeća 1991. godine do danas je otvoreno 10 poslovnica u Istarskoj županiji, Primorsko-goranskoj županiji, Zadru, Šibeniku, Splitu, Koprivnici i Karlovcu. U  Kastvu su pokrenuli vlastitu proizvodnju 2009. godine na 22000 m2,  te su se posebno orijentirali na prostor u kojem kupci najviše borave, odnosno kuhinje, blagovaonice i dnevne boravke  s različitim stilovima i modelima.

„Drago nam je da ste prepoznali da je obavezna suradnja poduzetnika i Grada jer Grad ne može niti uspjeti bez poduzetnika. Poduzetništvo treba njegovati jer stvara rast i razvoj grada“, rekla je izvršna direktorica Namještaja Mima Marina Marjanović.

Vlasnik Milenko Marjanović, idejni začetnik Namještaja Mime,  pohvalio je svoje zaposlenike i rekao da su jako njima zadovoljni, te napomenuo da im nastoje pružati maksimalne uvjete kako bi ostvarili svoje životne ciljeve i ciljeve kompanije.

„Ulažemo u ljudske potencijale i konstantno smo u potrazi za ljudima. Dobili smo dozvolu Ministarstva za licenciranu praksu za stolare u Rijeci, te smo na taj način spasili školu od zatvaranja. Stolar je deficitarno zanimanje, a mi unutar naše kuće osiguravamo edukaciju za stolare i ulažemo u njih“, dodala je izvršna direktorica Namještaja Mime Marina Marjanović.

Bitna im je društvena odgovornost te koriste svaku priliku da ulažu u zajednicu i podupiru projekte, organizacije, institucije i udruge koje se bave ranjivim skupinama stanovništva.

U planu im je daljnje širenje i razvoj te zapošljavanje novih ljudi.

U pratnji gradonačelnika u posjetu Namještaju Mima bili su Vesna Sajić i Igor Fabris iz Upravnog odjela za financije i gospodarstvo.