Novosti

21/07/2022

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić susrela se s producenticom, koproducentom i albanskim glumcima filma „Illyricum“

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić susrela se 21. srpnja 2022. godine u Zajednici Albanaca s ekipom filma Illyricum producenticom filma Ankicom Jurić Tilić, koproducentom Fatmir Spahiu, glavnim glumcem Filipom Križanom, sporednim albanskim glumcima te predstavnicima albanske nacionalne manjine u Gradu Puli.

„Želim vam srdačnu dobrodošlicu u Pulu. Čestitam vam na ovom velikom poduhvatu. Vjerujem da niste snimali u lakim uvjetima. Nadam se da ćete se lijepo osjećati u našem gradu i da ćete nam ponovo doći na Pulski filmski festival“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Producentica Ankica Jurić Tilić snimanje je nazvala izazovnim, izjavivši kako je ovaj projekt bio velik poduhvat i velika pobjeda cijele filmske ekipe. Posebno je istaknula ulogu lingvista,prof. Matasovića, koji je rekonstruirao jezik Ilira. Koproducent Fatmir Spahiu pohvalio je suradnju s Ankicom Jurić Tilić i produkcijskom kućom Kinorama, ekipu na filmu te rekao da svi željno iščekuju premijeru u Prištini. Glavni glumac Filip Križan je pohvalio odličan timski rad i povezanost među filmskom ekipom koja je olakšala ponekad teške uvjete snimanja.

Podsjetimo, povijesni film Illyricum ima svjetsku premijeru u Areni na 69. Pulskom filmskom festivalu 21. srpnja u 23,15.