Novosti

22/07/2022

Plesni studio Art Dance na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

U pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Filip Zoričić 22. srpnja 2022. godine primio je predsjednika Roberta Bana, tajnicu udruge i voditeljicu plesnog studija Tatjanu Samuele Ban, voditeljicu Lenu Habalija i juniorke plesnog studija Art Dance.

„Čestitam vam na ogromnom trudu i radu svih ovih godina. Želim vam da tako nastavite i dalje raditi. Potporu Grada Pule ćete uvijek imati“, poručio im je gradonačelnik Filip Zoričić.

„Jako nam je drago da nas je gradonačelnik primio. Od 2005. godine, otkad postojimo, ovo nam je prvi prijem i posjet gradskoj palači“, rekao je predsjednik udruge Art Dance Robert Ban.

S obzirom na to da vježbaju u dvorani koja im nije uvijek dostupna i adekvatna za njihove potrebe, zamolili su za pomoć u pronalaženju dodatne dvorane koju bi samo oni koristili i u kojoj bi sve skupine mogle paralelno nekoliko sati vježbati. Postoji veliki interes za uključivanje u Art Dance, ali nažalost zbog manjka prostora za rad mnoge upite moraju odbijati.

„S nama su danas juniorke koje su osvojile najviše nagrada na raznim natjecanjima. U Art Danceu su još od vrtića ili prvog razreda osnovne škole, vježbaju četiri puta tjedno, pred natjecanje ponekad i svakodnevno“, rekla je voditeljica plesnog studija Tatjana Samuele Ban.

Art Dance ima 200-njak članova koji vježbaju moderni ples i balet u raznim dobnim skupinama: Mini (4-7 godina), Youth (7-10 godina), Junior (11-14 godina) i Senior (14-18 godina) za djecu te Adult grupi za odrasle. Mogu se pohvaliti s preko 250 nagrada od prvih, drugih i trećih mjesta sa svjetskih i europskih prvenstava u sportsko modernom plesu, te da su njihove brojne učenice završile plesne akademije i nastavile plesnu karijeru.