Pripreme za početak rekonstrukcije Tršćanske ulice

PODIJELI
22 / 07 / 2022
Tršćanska ulica

Nakon što je u pulskoj Komunalnoj palači krajem lipnja održan radni sastanak predstavnika Grada Pule i Hrvatskih cesta o projektima na području Pule na kojem se, među ostalim, razgovaralo o rekonstrukciji Tršćanske ulice, promptno su učinjeni daljnji koraci u pripremi predstojećih radova.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić potpisao je odluku kojom se pulski Vodovod ovlašćuje da provede otvoreni postupak javne nabave za rekonstrukciju javne rasvjete Tršćanske ulice i Ulice Starih statuta, s namjerom sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od dvije godine. Također, Vodovod će u ime Grada Pule sklopiti okvirni sporazum s jednim gospodarskim subjektom čija ponuda bude izabrana kao najpovoljnija za rekonstrukciju javne rasvjete i ostale infrastrukture, odnosno energetske, vodovodne i kanalizacijske mreže te kolničke konstrukcije.

Naime, s ciljem kvalitetnog i optimalnog izvođenja radova planirana je zajednička nabava putem središnjeg tijela za javnu nabavu, odnosno Vodovoda Pula za Hrvatske ceste, Grad Pulu, HEP, Pragrande i Vodovod. Svi zainteresirani subjekti, među kojima je i Grad Pula, sklopit će Ugovor s Vodovodom o financiranju kompletne realizacije samog projekta.

Planirani početak radova na rekonstrukciji D400, odnosno Tršćanske ulice je studeni 2022. godine. Radovi na rekonstrukciji ove prometnice, jedne od žila kucavica ulaska u najveći istarski grad, trebali bi biti okončani do početka turističke sezone 2023. godine.