Novosti

25/07/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić primio Udrugu žena braniteljica Domovinskog rata Pula

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je 25. srpnja 2022. godine u pulskoj Komunalnoj palači članice Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula i potporne članove udruge.

„Želio sam vas primiti kako bismo se upoznali i kako bismo popričali o vašim planovima i potrebama“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić ponudivši im pomoć u rješavanju problema Udruge.

Predstavljajući rad Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula, predsjednica Slavica Porubić Kukal rekla je kako je povod za osnivanje udruge bio je u činjenici da braniteljice nisu okupljene i organizirane na ovom području.

„Braniteljice nisu samo one žene koje su bile na ratištu, već i one koje su bile ovdje na raspolaganju u momentu kada se njih treba. Imamo potporne članove u udruzi i to nam mnogo znači jer na je to vjetar u leđa. Bit ćemo otvorena udruga koja neće okupljati samo članice braniteljice kao redovne članice, već ćemo imati i potporne i počasne članove, ljude koji razumiju naš problem i koji će nam biti potpora. Nećemo živjeti u prošlosti nego u ovom trenutku jer treba pomoći onim braniteljicama koje nisu ostvarile status, nisu uspjele riješiti stambeno zbrinjavanje, zdravstveno stanje, pravo na invalidnost, tako da će naglasak naše udruge biti upravo na tome“, rekla je predsjednica Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula Slavica Porubić Kukal.

Udruga želi pomoći braniteljicama u pronalasku rješenja za njihove probleme, ponuditi im prostor u kojem se mogu okupljati. Žele se pokazati kao žene koje su nastavile živjeti svoj život, koje rade i doprinose društvu.

„Ja sam uz njih jer i žene moraju osjetiti da negdje pripadaju, da netko brine o njima. Žene moraju isto tako osjetiti da ima netko kome mogu doći sa svojim problemima, tko će ih saslušati i tko će im pomoći. Udruge nisu samo za mušku populaciju“, rekao je predsjednik HVIDRA-e Ivica Lerotić koji je dao podršku i pomoć za početak rada Udruzi žena braniteljica Domovinskog rata Pula i gospođi Slavica Porubić Kukal.

S obzirom na to da Udruga još nema prostor, gradonačelnik Filip Zoričić im je sugerirao da se sa zamolbom obrate Gradu kako bi se pokrenula službena procedura.