Novosti

28/07/2022

Djelatnici JU Pula Film Festival na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Gradonačelnik Filip Zoričić u pulskoj Komunalnoj palači 28. srpnja 2022. godine primio je djelatnike JU Pula Film Festival želeći im zahvaliti na uspješnom održanom 69. Pulskom filmskom festivalu.

„Želim vam svima od srca zahvaliti na trudu, svima vama iz Pula Film Festivala i svim volonterima na uspješnom održanom 69. Pulskom filmskom festivalu. Treba naglasiti da naša djeca i naši ljudi sudjeluju u tome i trude se za naš film. Bilo je sve jako lijepo i emotivno. Vjerujem da je svima bilo ugodno“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Pulski filmski festival najstariji je filmski festival u Hrvatskoj i jedan od najstarijih u Europi. Njegov je zaštitni znak pulska Arena, u kojoj su se i ove godine od 16. srpnja do 24. srpnja gledali odlični filmovi pod zvijezdama.

„Sve je dobro prošlo. Odmah smo krenuli aktivno dalje. Jučer smo počeli s Filmom na šugomanu, drugi tjedan počinje Circolo classic i završavamo s Kinom u kvartu“, najavila je ravnateljica JU Pula Film Festival Tanja Miličić.

Od 2. kolovoza do 6. rujna 2022. godine Javna ustanova Pula Film Festival u Circolu organizira program Circolo Classic i prikazat će se najbolji filmovi iz povijesti kinematografije u kojima će posjetitelji moći uživati iz ležaljki utorkom i nedjeljom u 21,00 sat. Kino u kvartu, program za djecu i mlade, kojemu je cilj približiti film publici u svakodnevnom okruženju – na igralištima, trgovima i u parkovima, održat će se od 11. kolovoza do 03. rujna 2022. godine.

Tom je prigodom gradonačelnik najavio da će zajedno otvoriti mnoge teme o kojima će raspravljati kako bi unaprijedili rad i programe tijekom godine.