Novosti

29/07/2022

U pulskoj Komunalnoj palači održana završna svečanost Međunarodne ljetne škole BRIGHT

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov u pulskoj Komunalnoj palači 29. srpnja 2022. godine primile su predstavnike Sveučilišta Jurje Dobrile, Crvenoga križa i profesore i polaznike Međunarodne ljetne škole BRIGHT.

„Dobrodošli u naš grad. Jako sam zadovoljna što se Međunarodna ljetna škola BRIGHT održava u našem gradu. Želim zahvaliti Sveučilištu Jurja Dobrile na organizaciji i prof. Svenu Maričiću. Nadam se da ste proveli lijepe i ugodne trenutke u našem gradu i da ćete nam ponovo doći“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Sveučilište Jurja Dobrile organiziralo Međunarodnu ljetnu školu BRIGHT na temu "3D platforma za medicinske aplikacije" u suradnji sa stručnjacima konzorcija Erasmus+ projekta BRIGHT koji dolaze s različitih europskih tehničkih sveučilišta (Tehničko Sveučilište Cluj-Napoca (Rumunjska), Tehničko Sveučilište iz Poznana (Poljska), Sveučilište u Nišu (Srbija) i STU Bratislava (Slovačka) te dva mala i srednja poduzeća (BIZZCOM s.r.o. iz Slovačke i B.M Plast d.o.o. iz Hrvatske).

Profesor Sven Maričić zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji ljetne škole, polaznicima, Gradu Puli na srdačnoj dobrodošlici i domaćinstvu. Napomenuo da je bilo 50 do 70 polaznika ljetne škole, ovisno o danu, koji će biti novi ambasadori Grada Pule, Crvenoga križa, Sveučilišta, Opće bolnice.

Mirjana Radetić-Paić, prorektorica pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile za studente, obrazovne programe i suradnju istaknula je da su jako ponosni što su imali prilike surađivati s ovakvim profesorima i odličnim studentima. Nada da su svi proveli ugodno i korisno vrijeme s pulskim studentima, te svima još jednom čestitala na sudjelovanju.

Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula Lorena Lazarić Stefanović zahvalila se na pozivu za sudjelovanje u projektu i što su organizatori prepoznali značaj Crvenog križa.

Ljetna škola bila je namijenjena studentima i profesorima koji dolaze sa sveučilišnih instituta zemalja EU i izvan EU. Aktivnosti su se održavale u Istarskoj razvojnoj agenciji u Puli (IDA d.o.o) 18. do 29. srpnja 2022. godine.