Novosti

01/08/2022

Kino Katarina premijerno predstavlja hrvatski prijevod autobiografskog romana „Događaj“ Annie Ernaux

Kino Katarina, program filmskih večeri na otvorenom koji se kontinuirano održava sedam godina i kojim se reagira na određene aktualne probleme, ovoga puta priprema književno-filmski program na temu reproduktivnih prava, a održat će se u ponedjeljak, 1. kolovoza 2022. godine s početkom u 20 sati na dvorišnoj terasi starog rodilišta u Puli (Bartolomeo dei Vitrei 13).

U prvom dijelu večeri predviđen je razgovor s povodom, odnosno premijerno predstavljanje hrvatskog prijevoda kratkog autobiografskog romana „Događaj“ Annie Ernaux, kojim ona tematizira vlastito iskustvo pobačaja.

U drugom dijelu programa prikazat će se dvije filmske projekcije: kratkometražni film Ljubice Janković „AB“ iz 1977. godine u kojem redateljica prati mladu djevojku u njezinoj odluci na pobačaj te dugometražni film „Događaj“, filmska adaptacija istoimenog romana o kojem će biti govora u prvom dijelu večeri, francuske redateljice Audrey Diwan nagrađen Zlatnim lavom za najbolji film na prošlogodišnjem Venecijanskom festivalu.

Kino Katarina nastupa uglavnom u napuštenom, perifernom dijelu grada Pule, na lokacijama  kojima  potiče na  korištenje  i osmišljavanje  novih  namjena takvih prostora kao i ideje o nužnosti njihove dostupnosti svim građanima.

Ulaznice na projekcije se ne naplaćuju, a program se realizira uz podršku HAVC-a.