Novosti

08/08/2022

Najavljena humanitarna akcija Aki za milijun godina – treba imat dušu

U Down sindrom centru Pula 8. kolovoza 2022. godine Udruga pulskih velikana sporta i glazbe Mate Parlov - Serđo Blažić - Branko Črnac održala je konferenciju za medije na kojoj je najavljena humanitarna akcija Aki za milijun godina – treba imat dušu. Uz organizatore, iz Udruge pulskih velikana sporta i glazbe, u ime Grada Pule konferenciji je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, predstavnici Down sindrom centra Pula, Matko Parlov, Bruno Langer i predstavnici sponzora.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić pozdravila je sve prisutne te zahvalila organizatorima na pokretanju ove hvalevrijedne humanitarne akcije.

„Grad Pula je uvijek podržavao i podržavat će i ubuduće ovakve humanitarne akcije čijim korisnicima šaljemo poruku da nisu sami. Pozivam sve građane našeg Grada da se svojom dobrom voljom uključe u humanitarnu akciju i daju svoj doprinos“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Akcija počinje 10. kolovoza i traje do 10. rujna 2022. godine.  Zavodu za hematologiju i onkologiju „dr. Mladen Ćepulić“ u Zagrebu, u kojem se liječe djeca oboljela od malignih bolesti dodijelit će se 50 posto prikupljenih sredstava, Ligi protiv raka grada Pule 30 posto te Down sindrom centru Pula 20 posto sredstava.

Podršku humanitarnoj akciji dao je i Momčilo Bajagić – Bajaga koji je preko Borana Angelovskog pozvao zainteresirane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji.

Bruno Langer je istaknuo kako su svi rokeri uvijek bili ljudi dobre volje i punog srca za humanitarne akcije što se najbolje pokazalo desetljećima na Memorijalu Serđo Blažić Đoser.

 „Ovaj Grad je uvijek imao dušu i imat će je i ubuduće“, znakovito je poručio Bruno Langer.

Organizatori se nadaju uspjehu humanitarne akcije te planiraju da postane tradicionalna, a sredstva bi se svake godine prikupljala za drugu organizaciju ili ustanovu. 

Sredstava se mogu donirati na žiro račun HR4124070001500016918posebno otvoren za tu namjenu u OTP banci.