Novosti

08/08/2022

Circolo Classic – najbolji klasici pod zvijezdama

Od 2. kolovoza pa sve do 6. rujna, Javna ustanova Pula Film Festival i ove godine na jednoj od najljepših terasa u centru – Circolu organizira popularni, gotovo uvijek unaprijed rasprodan program Circolo Classic. Utorkom i nedjeljom u 21:00 sat prikazuju se najbolji filmovi iz povijesti kinematografije u kojima posjetitelji mogu uživati iz ležaljki. Novu sezonu otvorila je Avantura(M. Antonioni), drama ovjenčana nagradom žirija u Cannesu i Zlatnim globusom za najbolji film s neengleskog govornog područja. U nedjelju, 7. kolovoza publika je mogla uživati u glasovitom Doručku kod Tiffanyja(B. Edwards) s Audrey Hepburn.

U utorak, 9. kolovoza na programu su Fellinijeve Dangube, najoriginalniji film najoriginalnijeg redatelja – Bergmanovo Ljeto s Monikom, Najljepša(L. Visconti) s Annom Magnani u glavnoj ulozi, zatim kultni Sedam godina vjernosti(B. Wilder) s Marilyn Monroe, Strogo kontrolirani vlakovi(J. Menzel),film nagrađen Oscarom za najbolji film s neengleskog jezičnog područja, Zavedena i napuštena(P. Germi), s legendarnom Stefanijom Sandrelli Moja noć kod Maud,film koji je proslavio francuskog redatelja Érica Rohmera, i bezvremenski Diplomac(M. Nichols) s Dustinom Hoffmanom.

Uz suorganizaciju Zajednice Talijana, program su podržali i Grad Pula-Pola, Turistička zajednica grada Pule i Hrvatski audiovizualni centar. Cijena ulaznice iznosi 25,00kn po projekciji, a ulaznice su dostupne na stranici www.kinovalli.net, odnosno prije projekcije u Circolu, ukoliko ostane slobodnih mjesta.