Novosti

12/08/2022

Na Međunarodni dan mladih obznanjeni dobitnici nagrade iz Javnog poziva „Grad po mjeri mladih“

Danas je Međunarodni dan mladih koji se obilježava svake godine 12. kolovoza s ciljem da se skrene pažnja na pitanja mladih kao i na potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Tim povodom Grad Pula obznanio je dobitnike nagrade iz Javnog poziva „Grad po mjeri mladih“ koji je u travnju upućen pulskim srednjim školama da se odazovu s izradom inovativne ideje za povećanje kvalitete života mladih u Puli. Sudjelovali su učenici 3. i 4. razreda srednjih škola u timovima od tri do pet članova koji su morali osmisliti i razraditi inovativne ideje za povećanje kvalitete života mladih u Puli na zadane teme.

Za ideju prema kojoj se započelo s projektom nagrađene su Maja Šišinački, Martina Černjul, Martina Sumina i Ena Martinčić, a za najbolji rad nagrađene su  Elizaveta Bulavina, Lucija Poduje, Lucija Horvat i Dora Mitić.

Učenici su kao nagradu uz Međunarodni dan mladih dobili ulaznice za rasprodani koncert popularnog rock benda Arctic Monkeys, koji će se održati u pulskoj Areni idući utorak, 16. kolovoza.

Gradonačelnik Filip Zoričić uz prigodnu čestitku mladima u povodu njihovoga dana poručio je kako je u Puli potreban Centar za mlade te da će Grad uskoro predstaviti ideju Centra koji će sadržavati edukaciju i zabavu.

„Kroz nekoliko tribina ove godine itekako smo čuli potrebe, a od mladih očekujem veći angažman. Poticajnom stambenom politikom Pulskog inovativnog centra želimo da ostanu u Puli, uz, naravno, rad Coworking centra. Povećali smo iznos u proračunu kojeg izdvajamo za stipendije, a potičemo i "gaming" industriju. Izmjenom Odluke o davanju stanova u najam Grada Pule, po prvi put smo uveli kategoriju mladih. U veljači 2023. godine kandidirat ćemo Pulu kao Grad mladih, što će donijeti mnoge dodatne aktivnosti“, najavio je gradonačelnik Filip Zoričić.

U privitku možete pogledati najbolji rad iz Javnog poziva „Grad po mjeri mladih“.