Novosti

23/08/2022

Najavljen Fight Nation Championship

Dva nas tjedna dijele do dosad neviđenog MMA spektakla u Puli, a 3. rujna 2022. godine u monumentalnoj Areni će "na cijeni" biti čak tri titule Fight Nation Championshipa. Borit će se i tri domaće uzdanice - titulu perolake kategorije branit će Daniel Bažant (31, 6-3), titulu srednje kategorije napada Andi Vrtačić (27, 2-0), a Ivan Vitasović (31, 10-5-1) u glavnom meču večeri brani pojas prvaka teške kategorije.

Za ovakvu zahtjevnu razinu organizacije Fight Nation Championship ima potporu i grada Pule, što je istaknuo i sam gradonačelnik Filip Zoričić.

„Hvala vam što ste prepoznali Pulu kao sportski grad. Sve što se događalo u prošlosti evocirat ćete u trenucima sadašnjosti. Kao Grad smo potpora i bit ćemo uvijek potpora, pogotovo jer su to naša djeca, naši ljudi i to je još veća motivacija. Nadam se da će biti atraktivno i zanimljivo. Kao bivši sportaš prvi ću put sudjelovati, ne aktivno, nego kao gledatelj, na događaju borilačkih vještina. Izazov je to za sve, nestrpljivo čekamo. Želim vam lijepo vrijeme jer će organizacija i produkcija sigurno biti vrhunska“, najavio je priredbu gradonačelnik Filip Zoričić.

Čelni čovjek Fight Nation Championshipa Dražen Forgač objasnio je koliko je ovo zahtjevan pothvat, ali i istaknuo da će zato biti najbolji dosad. Na priredbi će biti deset mečeva.

„Ovo je jedan za nas vrlo bitan i velik događaj, daleko najveći dosad i na najboljoj mogućoj lokaciji. Vraćamo pulskoj Areni prvobitnu funkciju s nešto blažim pravilima nego prije 2000 godina. No, bit će to jako puna adrenalina i vrhunski spremnih boraca te tri i pol, četiri sata vrhunske zabave za gledatelje. Ogroman je ovo projekt s velikim troškovima, pa zahvaljujem Gradu Puli koji je maksimalno izašao u susret te se osjećamo kao doma. Uvjeren sam da će ova priredba postati tradicija, a spremni smo preuzeti obavezu da svake godine pružimo spektakl gledateljima u Puli. Također, prva dva prvaka dolaze iz Trojan Teama Zelga Galešića koji dugo radi jako dobar posao na populariziranju Mixed Martial Artsa  (MMA) u regiji i Hrvatskoj, bio je to veliki motiv i plus za dolazak Fight Nation Championshipa u Pulu“,  objasnio je Dražen Forgač istaknuvši da su se tražili teški protivnici za domaće borce koji će pokazati da su pravi gladijatori 3. rujna u Areni.

Suvlasnik organizacije Narcis Mujkić rekao je da je došao iz SAD-a te vidio da su se svjetski mediji poput Fox Newsa i Yahoo Sportsa raspisali o ovome događaju.

„Gladijatori nove generacije imaju priliku uzeti glavnu ulogu u jednom od šest preostalih rimskih amfiteatara. Fight Nation Championship je odradio 14 evenata koji su dobro utabali put ovome spektakularnom događaju u Puli i još jednom zahvaljujem na ovome gradonačelniku Zoričiću. Obećali smo dobar i dinamičan fight card, a Bažant neće imati lagan posao protiv Alcantare, borca koji je došao iz UFC-a s 18 odrađenih mečeva. Imali smo sreću, bio je u pregovorima s UFC-om, ali dogodila se slobodna zona gdje smo ga potpisali za Fight Nation Championship. Sve je to predvodilo da investitori i ja ulažemo u ovaj sport i nadam se da ćemo moći ovo odraditi svake godine da imamo veliku tradiciju“, objasnio je Narcis Mujkić.

Titulu teške kategorije pred svojom će publikom braniti Ivan Vitasović. On je jedan od tri borca u mečevima za titule koji dolaze iz domaćeg Trojan Teama i na njih pazi budno oko ikone hrvatske MMA scene, a danas trenera Zelga Galešića. Čeka ga iskusni brazilski borac koji nosi 120 kg mišića i iskustvo 67 mečeva - Geronimo "Mondragon" Dos Santos (42, 43-23-1).

Premijerni prvak Fight Nation Championshipa Daniel Bažant u perolakoj kategoriji očekuje okršaj protiv borca koji je deset puta slavio unutar najjačeg svjetskog oktogona, Brazilca Iurija Alcantare (42, 35-10).

Nakon dvije godine ponovno ćemo u kavezu Fight Nation Championshipa gledati i Andija Vrtačića, a njega čeka nikad održano finale prve sezone "Armagedona" protiv borca iz zagrebačkog American Top Teama Đanija Barbira (23, 4-0-1). Tad je Andi morao odustati zbog ozljede kralježnice, ali ovaj je put spremniji no ikad.

Jedan od dugo iščekivanijih mečeva na regionalnoj sceni je i između spomenutog "Terrora" te trenera i borca iz beogradskog Fight Companyja Save Lazića (33, 10-6). Pobijedio je Trušček dva borca koje je Savo spremao za meč i dogovorio okršaj s trenerom.

Ulaznice su u prodaji putem sustava Eventim, a mole se svi zainteresirani da na vrijeme osiguraju ulaznicu, te da na vrijeme dođu u Arenu na sam dan priredbe kako se ne bi stvarale gužve na ulazu. Spektakl kreće u 20 sati, a prvi dio bit će dostupan besplatno na YouTube kanalu 24sata, dok je PPV po cijeni od 39 kuna dostupan na FNC.tv platformi i putem pretplate na "24sataPLUS+" sadržaj.

Priredba se održava u čast branitelju, heroju Domovinskog rata i suosnivaču FNC-a Mariju Špekuljuku, te će priredba biti točno na dan kad je stradao.