Novosti

23/08/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za Bruna Dobrića

Gradonačelnik Filip Zoričić u pulskoj Komunalnoj palači 23. kolovoza 2022. godine upriličio je prijem za Bruna Dobrića povodom njegova odlaska u mirovinu.

„Hvala Vam na Vašem radu i trudu tijekom radnoga vijeka u Sveučilišnoj knjižnici, posebno oko očuvanja Spomen-sobe Antonia Smareglie i rada Mornaričke knjižnice. Izrazito poštujem Vaš intelektualni rad, Vaš doprinos u očuvanju kulturne baštine, Vaš pulski građanski duh“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Bruno Dobrić zahvalio se na prijemu i u razgovoru s gradonačelnikom istaknuo važnost Spomen-sobe Antonija Smareglie, te se založio da se skladatelju u njegovom rodnom gradu prida više važnosti.

Sveučilišna knjižnica u Puli upravlja Spomen-sobom i arhivskom građom koja je posvećena Antoniju Smaregli. Stalni postav izložbe smješten je u jednoj prostoriji u prizemlju skladateljeve rodne kuće. Izlošci (pisma, fotografije, partiture, audio zapisi, publikacije, slike, grafike i dr.) upoznaju posjetitelje sa skladateljevim životom i djelom. Izložena su i umjetnička djela posvećena skladatelju, a posjetitelji mogu slušati, odnosno gledati, zvučne i video zapise pojedinih njegovih skladbi.