Novosti

26/08/2022

Predstavljanje slikovnice „Uzbuna u gradu Škurigradu“

U vanjskom prostoru pulske udruge Gradska radionica, na adresi Ljudevita Posavskog 10, danas, 26. kolovoza 2022. godine u vremenu od 17:00 do 18:30 održat će se predstavljanje slikovnice “Uzbuna u gradu Škurigradu”.  

Slikovnica “Uzbuna u gradu Škurigradu” rezultat je ciklusa radionica pod nazivom „Ljetna radionica: Volontiranje u slikama“ kroz koje je 12 učenika i učenica osnovnih škola Šijana, Svetvinčenat i Stoja sudjelovalo u osmišljavanju priče i izradi ilustracija slikovnice, a s ciljem promocije značaja i vrijednosti volontiranja i drugih oblika solidarnosti. Autorice i autori slikovnice su Loris Babić, Elena Belić, Petra Bijažić, Ivano Čelić, Pio Ferlin, Lana Macan, Sara Obrovac, Katarina Perišić, Iris Peršić, Paula Šehić, Melissa Vojnić, Anja Volf.

Javno predstavljanje slikovnice jedna je od aktivnosti projekta „Rastemo kroz volontiranje“ koji se provodi s ciljem doprinosa većoj uključenosti djece i mladih u volonterske aktivnosti izvan odgojno-obrazovnog sustava, koje se osmišljavaju i provode na način da jačaju njihove kompetencije i povezanost sa zajednicom.

Nakon predstavljanja slikovnice posjetitelji će moći razgledati izložbu fotografija s aktivnosti projekta “Rastemo kroz volontiranje”, te provesti vrijeme u neformalnom druženju i razmjeni ideja.

Projekt provodi Volonterski centar Istra u partnerstvu s Osnovnom školom Stoja, Osnovnom školom Svetvinčenat i Osnovnom školom Šijana, uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece u školskoj godini 2021./2022.