Novosti

26/08/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za Bruna Krajcara

Gradonačelnik Filip Zoričić u pulskoj Komunalnoj palači 26. kolovoza 2022. godine upriličio je prijem za kantautora Bruna Krajcara povodom njegova obljetničkog koncerta.

„Čestitam Vam tri iznimno vrijedne obljetnice - 50 godina života, 40 godina od skladanja prve skladbe, te 30 godina od izdavanja Vašeg prvog kantautorskog nosača zvuka. Cijenim Vaš rad i jedinstveni glazbeni izričaj kojim prenosite jake emocije, ljubav i poštovanje prema svojim korijenima“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Bruno Krajcar od svoje desete godine svira i sklada, a gotovo nema hrvatskog festivala gdje nije sudjelovao bilo kao autor ili kao izvođač. Mnogo je stvarao za djecu, za kazalište, razne predstave, dokumentarne filmove, a želja mu je jednoga dana napraviti i glazbu za cjelovečernji igrani film.

„Prošlo je 40 godina od kada sam kao desetogodišnji dječak skladao pjesmu za majku, danas nažalost pokojnu. Od najmlađih dana učio sam gitaru i bubnjeve od starije braće, a kada je zrmanaElda završila akademiju, krenuo sam u glazbenu školu i kod nje u klasi završio osnovnu i srednju školu za klavir. Zahvalan sam i svim mojim profesorima, koji su me pratili kroz obrazovanje i koji su ostavili svoj trag u mome obrazovanju. Što se tiče planova za budućnost, imam puno neobjavljenih pjesama koje su negdje po ladicama. Nadam se da ću jednoga dana uspjeti to realizirati i objaviti. Zavičajna glazba mi je u fokusu od ranih dana, osjećam zahvalnost i poštovanje prema korijenima i prema prekrasnoj Istri, kojoj pripadam srcem i dušom. Nadam se da ću u budućnosti imati više vremena za skladanje“, rekao je Bruno Krajcar.

Bruno Krajcar se zahvalio gradonačelniku na prijemu i najavio svoj obljetnički koncert u subotu, 27. kolovoza 2022. godine ispred Arheološkog muzeja Istre na kojem će predstaviti presjek svoje karijere, prikazati sve faze svoga djelovanja, a akcent će biti na etno i kantautorskim pjesmama. Uz Bruna Krajcara,  na obljetničkom će koncertu biti glazbenici s kojima surađuje više od dvadeset godina: Vedran Vojnić (bubnjevi), Nenad Mirt (kontrabas), Branko Sterpin (truba) i Mauro Giorgi (gitara).