Novosti

29/08/2022

Grad Pula podržava i potiče rad pulskih maslinara i pčelara

Prošlotjednom Odlukom gradonačelnika Pule Filipa Zoričića o dodjeli financijskih sredstava za programe, projekte, manifestacije i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pule–Pola u 2022. godini, Agroudruzi „Maslina“ Pula, bespovratno će se dodijeliti iznos od 9.272,87 kuna za manifestaciju pod nazivom II. smotra ekstra djevičanskog maslinovog ulja, dok će se Udruzi pčelara Pula bespovratno dodijeliti iznos od 5.900,00 kuna za manifestaciju obilježavanja 50. godina rada Udruge.

Podsjetimo, II. smotra ekstra djevičanskog maslinovog ulja provedena je 14. svibnja 2022. godine na zelenoj tržnici u Šijani s ciljem promocije maslinarstva u Puli i postizanja ispravne prerade i čuvanja ekstra djevičanskog maslinovog ulja, te edukacije maslinara o pravilnoj sadnji, prevenciji i zaštiti stabala maslina od bolesti i raznih nametnika.

Udruge pčelara Pula, pak, uskoro obilježava 50. godina rada Udruge, te će svoj program održati tijekom jeseni, s naglaskom na višednevnu organizaciju „Dana pčela“ u periodu od 25. studenog od 2. prosinca 2022. godine. Bit će to, ujedno, izvrsna prilika da se dodatno predstavi rad Udruge, te skrene pozornost na značaj pčela i pčelarstva.

Obje manifestacije od iznimne su društvene koristi za Grad Pulu, poljoprivrednike, građane i razvoj gospodarstva.

Imaju za cilj jačanje i poticanje poljoprivrede sukladno uvjetima iz Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Pula-Pola za razdoblje od 2021. do 2023. godine.