Novosti

30/08/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za Žensku klapu Teranke

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je prijem za Žensku klapu Teranke povodom obilježavanja 20 godina djelovanja klape u pulskoj Komunalnoj palači 30. kolovoza 2022. godine.

„Ponosan sam na vas i na način na koji prezentirate Grad Pulu. Čestitam vam na ogromnom trudu koji ulažete. Pratim vaše nastupe i znam koliko ste uspješne u Omišu. Klapsko pjevanje je zaštićeno i mi to moramo čuvati. Vi dugo radite i vrijedne ste osobe. Puno se odričete, a za to su važni srce i glava. Nastavite tako raditi i dalje“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Ženska klapa Teranke djeluje u sklopu udruge Puhački orkestar grada Pule od 2002. godine. Jedina su ženska klapa u Puli. Trenutno broje sedam članica. Vježbaju dvaput tjedno, a voditelj klape je Sveto Popović.

„Ove godine slavimo 20 godina postojanja. Sada uvježbavamo repertoar budući smo imale preinake u klapi. Mislimo obilježiti obljetnicu i planiramo je svečano proslaviti iduće godine“, najavila je Diana Macan.

Teranke su s gradonačelnikom razgovarale o svojim budućim projektima i potrebama te se zahvalile gradonačelniku na prijemu i Gradu Puli na dosadašnjoj podršci u radu klape i udruge.

Idući nastup Teranki je gostovanje na humanitarnom koncertu Klape Cambi koji će se održati u listopadu u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.