Novosti

30/08/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić primio časnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Vladimira Mikca i Željka Jelenića

Gradonačelnik Filip Zoričić u Komunalnoj palači primio je 30. kolovoza 2022. godine časnike  Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Puležane Vladimira Mikca i Željka Jelenića, kako bi im pružio podršku  povodom podizanja srbijanskih optužnica vezano uz VRO Oluja.

Srbijanska tijela stavljaju na teret pilotima navodna kaznena djela, međutim, oni nisu obaviješteni o pokretanju kaznenoga postupka, niti su u bilo kojoj fazi kaznenoga postupka ispitani, niti je traženo njihovo ispitivanje putem nadležnih tijela Republike Hrvatske.

Tijekom sastanka, gradonačelnik je iskazao svoju spremnost na pomoć četvorici pilota prema ukazanim potrebama u daljnjim radnjama i aktivnostima.

Piloti su upoznali gradonačelnika s njihovim dužnostima tijekom njihove aktivne službe u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu te zahtjevnošću zadaća koje su izvršavali tijekom Domovinskog rata i u mirnodopskom razdoblju. Upoznali su ga također s trenutnom situacijom te sa stavom Vlade Republike Hrvatske da će se iskoristiti svi mehanizmi koji su na raspolaganju da se učinkovito zaštite hrvatski piloti.

Gradonačelnik je poručio hrvatskim pilotima, našim sugrađanima, da su oni heroji Domovinskog rata i ponos grada Pule, uvijek dobrodošli, te da mogu računati na njegovu pomoć i podršku.